”Παγκρήτιο πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού 2023 από το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου”

150 150 Giannis Domo
  • 0

Το El Sur, όμορφη καφετέρια στην καρδιά της πόλης μας είχε την προθυμία να φιλοξενήσει για δεύτερη φορά φέτος, την Κυριακή που μας πέρασε, σε όλους τους χώρους της, το ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ διοργάνωσαν το Παγκρήτιο Τουρνουά Γρήγορου σκακιού 2023, με συνδιοργανωτές τη Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου (Σ.Α.Χ.), Α.Ο. Πόρου και Λέων Κάντια.

Δίπλα από το πράσινο του πάρκου του Θεοτοκόπουλου με καλοκαιρινό καιρό, έπαιξαν οι ενήλικες γρήγορο σκάκι, ενώ δίπλα τους έπιναν καφέ οι γονείς των μικρών σκακιστών που μαζεύτηκαν στον μοντέρνο, πολυτελή χώρο του παταριού, της όμορφης καφετέριας. Πάνω από 70 παίκτες του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου και του νεοσύστατου Α.Ο. Πόρου, από όλες τις ηλικίες, πάνω από σκακιέρες και χρονόμετρα οργανώθηκαν σε δεκάλεπτες παρτίδες Γρήγορου Σκακιού που τους γέμισαν χαρά, αγωνιστικότητα και ενέργεια.

Τη Διεύθυνση των αγώνων είχε ο κ. Γιάννης Δομοσίδης, Επικεφαλής διαιτητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Ελευθεράκης ενώ διαιτήτριες αίθουσας, ήταν οι Βασιλακάκη Μαίρη και Παπανδρέου Μαρία Το Σύστημα Αγώνων ήταν Ελβετικό, σε δύο γκρουπ, κάτω των 12 και των ενηλίκων και ο χρόνος σκέψης ήταν 10 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, για κάθε σκακιστή. Οι απονομές έγιναν στο τέλος σε όμορφο κλίμα στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας, γεμίζοντας περηφάνεια τους γονείς και χειροκροτήματα και επαίνους τους μικρούς παίκτες.

Η Περιφέρεια Κρήτης ήταν στο πλευρό των αγώνων όπως είναι πάντα αρωγός στα Αθλητικά δρώμενα της Πόλης μας. Στο αγωνιστικό μέρος, στα αγόρια πρώτευσαν με κύπελλο ανά κατηγορία οι Φωτεινάκης Σταύρος, Μαραζάκης Στέλιος και Καρανδινάκη Ανδρονίκη. Επίσης μετάλλια στις πρώτες θέσεις δόθηκαν ανά κατηγορία στους: Χατζηπαναγιώτη Αλέξανδρο, Χατζηζήση Βασίλη, Αρχοντόπουλο Ηλία, Κιουμαρούλο Ευαγγελία, Χατζηπαναγιώτη Νεφέλη και Θεοδοσούλη Ελεάννα. Το σκάκι είναι συνεχώς ανερχόμενο άθλημα και ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου, το υποστηρίζει με κάθε τρόπο.

Έτσι γινόμαστε «κάθε μέρα καλύτεροι»

Author

Giannis Domo

All stories by: Giannis Domo

Leave a Reply

Your email address will not be published.